Pasilan väliaikainen asema avautui, katso opastevideo ja -kuva

7.11.2017

Pasilan väliaikainen asema avattiin maanantaina 3.4.2017

Pasilan väliaikaisen aseman ovet avautuivat käyttäjille maanantai-aamuna 3.4.2017.

 

Kulkeminen väliaikaiselle asemalle

Väliaikainen asema on toteutettu siltarakenteena: asemasilta kulkee raiteiden päällä, siirtymäsilta vie Ratapihantien yli Itä-Pasilan puolelle ja yhdyssiltaa pitkin kuljetaan siirtymäsillalta Opastinsillalle.

Noin 10 metriä leveältä asemasillalta on hissit ja portaat jokaiselle laiturille. Siirtymäsilta Ratapihantien yli Veturitorille on noin viiden metrin levyinen. Veturitorille pääsee laskeutumaan sillalta joko portaita pitkin tai hissillä.

 

Katso opastevideo

 

Pasilan väliaikainen asema

 

Palvelut väliaikaisella asemalla

Asemasillan itäpäässä on kolmikerroksinen asemarakennus, jonka 3. kerroksessa sijaitsee R-kioski, 2.kerroksessa lämmin odotustila ja 1. kerroksessa Subway-ravintola sekä WC:t.

Asemasillalla on neljä VR:n lipunmyyntiautomaattia. Lisäksi HSL:llä on yksi automaatti väliaikaisella asemalla ja yksi pohjoisessa alikulkutunnelissa.

Lisäksi väliaikaiselta asemalta löytyvät kaksi Otto-automaattia.

R-kioskista saa tavallisimpia VR:n kauko- ja lähiliikenteen lippuja sekä HSL:n vuorokausilippuja ja ladattua matkakortteja. Lisäksi VR:n junalippuja saa osoitteesta vr.fi., mobiilisovelluksista VR Mobiili ja VR Lähijunat, asiakaspalvelukeskuksesta ja konduktööreiltä. HSL-liikenteen kertalippuja saa automaateista sekä mobiilisti.

 

Saattoliikenne, taksit ja VR:n avustuspalvelu

Aseman saattoliikenne on Veturitorilla, samoin kuin 130 pyöräpysäköintipaikkaa. Myös taksitolppa siirtyy Veturitorille.

VR:n vammaisille ja liikuntarajoitteisille tarjoama avustuspalvelu siirtyi 3.4.2017 alkaen toimimaan Veturitorilta käsin. Avustuspiste on Veturitorilla väliaikaisen aseman sisäänkäynnin läheisyydessä. Saattoliikenne pääsee avustuspisteen läheisyyteen.

Avustuspisteeltä on esteetön käynti väliaikaisen aseman kautta laiturialueille.

Lisätietoja avustuspalvelusta ja sen tilaamisesta: www.vr.fi

 

Värikäs opastus ohjaa perille

Väliaikaisen aseman myötä Pasilaan haluttiin suunnitella uudenlainen, erottuva ja laadukas opastuskokonaisuus. Opastuksen tavoitteena on lisätä jalankulkuliikenteen sujuvuutta, Messukeskuksen, Hartwall Arenan ja väliaikaisen aseman saavutettavuutta ja käytettävyyttä sekä alueen yleistä turvallisuutta. Opastuksen ilmeen suunnitteli Pentagon Design, ja se toteutettiin yhteistyössä Helsingin kaupungin, Liikenneviraston, YIT:n, HSL:n, VR:n ja Senaatti-kiinteistöjen kesken.

 

Näköalapaikka uuteen Pasilaan

Väliaikaisella asemalla on muutakin tarjottavaa kuin läpikulku muualle Suomeen. Asemasillan seinät ovat pääosin ikkunaa, joten sieltä on mukava seurata sekä alitse kulkevaa junaliikennettä että Triplan työmaan edistymistä.

Väliaikainen asema palvelee matkustajia syksyyn 2019 saakka, jolloin uusi Pasilan asema, Triplan kauppakeskus ja pysäköintilaitos valmistuvat. Entinen asemarakennus suljettiin kesäkuussa 2017.